Рискът коронавируса да стигне България е нулев, каза в студиото на

...
Рискът коронавируса да стигне България е нулев, каза в студиото на
Коментари Харесай

Доц. Райничка Михайлова: Невъзможно е коронавирусът да достигне България

Рискът  ковид а да стигне България е нулев, сподели в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " началникът на Втора Клиника по инфекциозни болести във  ВМА  доц.  Райничка Михайлова .

По думите ѝ, хората, на които им предстоят пътувания, би трябвало да се осведомят навреме и да вземат защитни ограничения, предава БНТ.

" Според множеството специалисти се касае за по-леко протичаща  вирусна зараза  в съпоставяне с тази от 2002-ра година. Случаите са по-леки и без значение от възходящия брой на заболелите - смъртността е по-ниска. Рискът за България е съвсем нулев и сдържан за тези, които пътуват по целия свят. ", каза доц.  Райничка Михайлова .

Коронавирус ите са познати още от 1930 година, само че главно от ветеринарите, тъй като предизвикват много болести при  животни те, в това число нашите кучета и котки боледуват от  ковид и, обясни Михайлова.

" По-късно към този момент са познати и при индивида и относително бързо време те са причинявали доста леки болести при хората, по тази причина не са били интересза медицината до 2002 година, когато избухва зараза от  ТОРС , прочут като SARS, и се открива, че той се предизвиква от  ковид . Тогава за интервала 2002-2003 година заболяват 8 000 души. ", добави доц. Михайлова.

Тя изясни,че  ковид ите " прескачат междувидовата преграда ", а причинителят на настоящия вирус към момента не е явен.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 kaka (преди 16 секунди) Рейтинг: 6062 | Одобрение: 1722 То и радияцията от Чернобил беше невъзможна и ядохме и пихме...... Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР